Vize İşlemleri

o-UNITED-STATES-VISA-facebook2-900x300

Vize konusunda unutulmaması gereken altın kural vizenin sizin bir hakkınız olmadığıdır. Vize başvurusu tam anlamıyla bir ülkeye giriş için izin talep etme anlamına gelmektedir.

 

Konsolosluk vize görevlileri görüştükleri adayları öne sürdükleri başvuru amaçları ile ortaya koydukları belgeler ve beyanların birbirleriyle uyumlu olup olmadığı yönünden irdelemektedirler.

 

Eğitim amaçlarınız ile ihtiyaçlarınızın ve de en önemlisi bu doğrultuda katıldığınız programın birbirleri ile uyumu çok önemlidir. Gerek okumayı planladığınız okulun kalitesi, gerek başvurduğunuz eğitim programı içeriği gerekse programın süresi amaçlarınızla paralel olmalıdır.

 

Konsolosluk vize görevlileri her ne kadar alanında uzman devlet kurumları tarafından çok özel bir eğitim ile eğitilseler de aslında adaylarda kontrol ettikleri bilinmez bir devlet sırrı değildir.

 

Maalesef “şu konsolosluk çok zor vize veriyor”, “bu görevliye denk gelirsen hayatta vize alamazsın”, “vize alabilmem gerekirken bana sebepsiz taktılar, vermediler” gibi örnekleri çoğaltılabilecek birçok vize hurafesi halk arasında dolaşmaktadır.

 

Halbuki “çok zor vize veriyor” damgası vurulan birçok konsolosluğun aslında gayet de öğrenci yanında olup, olabildiğince vize verebilme yönünde hareket ettiğini söyleyebiliriz. 13 yılı aşkın süredir “bana sebepsiz taktılar” tutumu ile bizzat bana ulaşmış, evraklarını incelediğimde de vize verilmemesi için en az üç dört bariz sebebin bulunduğu onlarca öğrenci ile karşılaştım. Öğrencilerimiz maalesef çoğu zaman vize görevlilerinin özellikle nelere baktığını bilmediklerinden dolayı, ne gibi eksik veya uygunsuz evrak ya da söylem ile başvuru yaptıklarının farkında dahi olmayabiliyorlar.

 

Vize başvurularında en çok dikkat edilmesi gereken husus eksiksiz ve doğru hazırlanmış bir dosya ile doğru beyanlarda bulunarak başvuru yapılmasıdır.

 

Vize başvuru işlemleri ülkeden ülkeye hatta aynı ülkede başvurulan farklı amaçlar için dahi farklılıklar göstermektedir. Ayrıca tüm prosedürler her geçen gün güncellenmekte olup, başvuru öncesi en güncel bilgilere sahip olmak gerek sürecin daha çabuk sonuca varması gerekse vizenizin sorunsuzca alınması anlamında hayati önem taşımaktadır.

AmerikaİngiltereKanadaAvustralyaAvrupa
AMERİKA ÖĞRENCİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
  1. En Az 1 Yıl Geçerli Pasaport: Pasaportunuz ABD’ye giriş yapmayı düşündüğünüz tarihten itibaren en az 1 yıl geçerli olmalıdır. Pasaportunuz yoksa bağlı bulunduğunuz ilçe emniyet müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekecektir.
  2. Eski Pasaportlarınız (Varsa)
  3. Vize Standartlarına Uygun 1 adet Vesikalık Fotoğraf: Fotoğrafınız kesin olarak belirlenmiş kurallara uygun olmalıdır. Fotoğrafınız vize başvuru formu sırasında online olarak yüklenmektedir.
  4. Vize Başvuru Formu (DS-160): Online olarak TÜRKABROAD danışmanları tarafından doldurulmaktadır.
  5. Vize Başvuru Ücreti: ABD vize ücreti $160 USD’dir. Online vize randevusu alınırken kredi kartı ile internet üzerinden ödenebilir. Vize randevusu alabilmek için vize ücretinin ödenmiş olması gerekmektedir. Vizeniz onaylansın veya onaylanmasın, bu ücret iade edilmez.
  6. Randevu: Randevu almadan önce DS-160 vize başvuru formu doldurulmalıdır. Randevu sırasında DS-160 formundaki barkod numarası belirtilmek zorundadır. Ayrıca vize randevusu alınırken kredi kartı ile vize ücreti $160 USD ödenmelidir.
  7. I-20 Öğrenci Kabul Belgesi: ABD’de kayıt olduğunuz okulun posta ile gönderdiği, okul kabul belgesidir.
  8. SEVIS ücreti: Online olarak ödenir, $200 USD‘dır. ABD öğrenci vize başvurunuzu yapmadan önce bu ücretin ödendiğine dair dekontun konsolosluğa iletilecek dosyada bulunması gerekmektedir.
  9. Öğrenci belgesi ve/veya Transkript: Okumakta olduğunuz okuldan alınacak öğrenci belgesi ve güncel not dökümünüzü gösteren transkriptiniz veya mezun olduğunuz okuldan alınacak mezun olduğunuzu gösteren transkriptiniz.
  10. Eğitim Sertifika ve Belgeleri (Varsa): 
    1. Daha önce Türkiye’de veya yurtdışında yabancı dil kursuna gittiyseniz devam sertifikası veya eğitim aldığınızı gösteren bir yazı. (varsa)
    2. Lisede veya üniversitede hazırlık okuduysanız hazırlık okuduğunuza dair okul yetkilince onaylanmış yazı. (varsa)
    3. Aldığınız veya almakta olduğunuz sertifika programları, meslek eğitim programları vb belgeler. (varsa)
    4. Eğitim aldığınız veya almakta olduğunuz öğretmenlerinizden en az bir tane referans yazısı (varsa)
  11. Muvafakatname: Velileri olmadan ABD’ye seyahat edecek 18 yaşın altındaki çocuklar için, velilerinin seyahat etmelerine izin verdiklerini onaylayan noter tasdikli muvafakatname aslı ve İngilizcesi sunulmalıdır.
  12. Mali Durum Belgeleri: Aşağıda açıklanan belgelerle, yurtdışında bir işte çalışmadan, tamamen sponsorunuzun, ailenizin veya kendi imkanlarınızla eğitim alacak düzeyde maddi olanaklara sahip olduğunuzu ispatlamalısınız.
  13. Banka Referans Mektubu: Hesaplarınızın bulunduğu bankadan alınmış güncel bakiyeleri gösteren İngilizce yazılmış resmi yazı.
  14. Banka Hesap Dökümü: Son 3 aylık banka işlemlerini gösteren hesap dökümü ya da banka hesap cüzdan fotokopisi.
  15. Tapular, araç ruhsatları vb mali durumu destekleyici belgeler.
Aileniz, Sponsorunuz veya Siz Serbest Çalışıyorsanız:
• Vergi levhası fotokopisi
• Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
• Oda sicil kaydı fotokopisi
• İmza sirküleri fotokopisi
• Yıllık bilançosunu gösteren yazı
Aileniz, Sponsorunuz veya Siz Emekliyseniz:
• Emeklilik kimlik kartı fotokopisi yada SGK’ dan alınan emekli olunduğunu gösteren yazı.
• Emeklilik maaşının yattığı hesabın son 3 aylık hesap dökümü
Aileniz, Sponsorunuz veya Siz Maaşlı Çalışıyorsanız:
• İş yeri teyit mektubu İngilizce (İş yerinin antetli kağıdına yazdırılmış, çalışmaya başladığınız tarihi, pozisyonunuzu, brüt maaşınızı ve eğitiminiz süresince gerekli iznin verildiği belirtilmelidir.)
• Son 3 – 6 aylık maaş bordolarınız
• Vergi levhası fotokopisi
• Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
• Oda sicil kaydı fotokopisi
• İmza sirküleri fotokopisi
• Yıllık bilançosunu gösteren yazı
İşyeri Sponsor Olacaksa:
• İş yerinin antetli kâğıdına yazılmış sponsorluk yazısı (İngilizce)
• İmza sirküleri fotokopisi
• Vergi levhası fotokopisi
• Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
• Oda sicil kaydı fotokopisi
• Yıllık bilançosunu gösteren yazı
 
VİZE BAŞVURUSU HAKKINDA GENEL BİLGİLER
Tüm başvuru sahipleri randevu tarihi almadan önce aşağıdaki belgeleri tamamlamalıdır.
• I-20 okul kabul belgesi
• DS-160 Vize Başvuru Formu onay (barkod) numarası
• MRV (Vize) ücreti ödeme makbuzu (randevu alınırken online olarak ödenebilir)
• Başvuru sahibinin pasaport numarası
16 Yaş Üstü - 6 Ay Altı

16 YAŞ ÜSTÜ KISA DÖNEM İNGİLTERE ÖĞRENCİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR – 6 AY ALTI

  1. En az 1 yıl geçerli pasaport: Pasaportunuz, İngiltere’ye giriş yapmayı düşündüğünüz tarihten itibaren en az 1 yıl geçerli olmalı, 10 yıldan eski olmamalı ve en az 2 boş sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuz yoksa bağlı bulunduğunuz ilçe emniyet müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekecektir.
  2. Eski Pasaportlarınız (Varsa)
  3. İki Adet Renkli Vesikalık Fotoğraf:Fotoğrafınız son 6 ay içinde çekilmiş, arka fon beyaz renk olmalıdır. Yüz ve her 2 kulak net bir şekilde görülmelidir. Renkli gözlük kullanılmamalıdır. Düşük kaliteli hızlı çekim fotoğraflar kabul edilmez. Fotoğraf üzerinde kalem, damga veya zımba olmamalıdır. Fotoğraf ölçüleri 45 mm x 35 mm olmalıdır.
  4. Vize Başvuru Formu
  5. Vize Başvuru Ücreti: Vize başvuru formu doldurulurken, online olarak, öğrencinin veya yakınının kredi kartı ile ödenir.
  6. Öğrenci Okul Kabul Belgesi: İngiltere’de kayıt olduğunuz okulun, kaydınızı aldığına dair onaylayıp gönderdiği belgedir.
  7. Niyet Mektubu: Kısaca kendinizi anlatan, bu eğitime gitme nedeninizi belirten dilekçedir.
  8. Aile Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Herhangi bir nüfus müdürlüğünden temin edebilirsiniz.
  9. Diploma veya Öğrenci Belgesi  (İngilizce)
  10. Eğitim Sertifika ve Belgeleri (İngilizce) (Varsa):
    1. Daha önce Türkiye’de veya yurt dışında yabancı dil kursuna katıldıysanız kurs katılım sertifikası.
    2. Lisede veya üniversitede hazırlık sınıfı okuduysanız hazırlık okuduğunuza dair okul yetkilisince onaylanmış yazı.
    3. Aldığınız veya almakta olduğunuz sertifika programları, meslek eğitim programları vb belgeler.
    4. Eğitim aldığınız veya almakta olduğunuz öğretmenlerinizden en az bir tane referans yazısı.
  11. Sponsorluk Yazısı: Eğitim masrafları öğrencinin ailesi yada başka bir sponsor tarafından karşılanacak ise, sponsor olacak kişinin tüm masrafları karşılayacağına dair yazdığı ve imzaladığı yazı. (İngilizce)
  12. Finansal Evraklar: Bankada öğrenci veya velisinin adına açılmış hesap olmalı Konsolosluk yetkilileri hesaplamayı  ‘Okul ücreti + Londra için minimum aylık 1020 GBP, Londra dışı için aylık 820 GBP yaşam masrafı’ dikkate almaktadırlar. (Hesap bakiyesinin 3 aylık başvurularda minimum 20.000 TL ve üzeri, 6 aylık başvurularda 35.000 TL ve üzeri, 9 aylık başvurularda da 50.000 TL ve üzeri olması tavsiye olunur. Bu ücret tercih edilen okulun fiyatına göre değişebilir, vize danışmanınızdan muhakkak toplam rakamı teyit ediniz, çünkü bu rakamın kaynağı belli olmalı ve de kalınacak süreye göre tüm giderleri karşılayıcı olmalıdır.)
  13. Banka Referans Mektubu:Hesabınız bulunan bankadan alınmış son bakiyeleri gösteren İngilizce olarak yazılmış resmi yazıların orijinalleri (Bankanın antetli kağıdında, şube yetkilisi tarafından yazılmış olması gerekmektedir.)
  14. Banka Hesap Dökümü: Son 6 aylık banka işlemlerini gösteren hesap dökümü ya da banka hesap cüzdanı.
  15. Tapular, araç ruhsatları vb mali durumu destekleyici belgeler.

 

Aileniz, Sponsorunuz veya Siz Serbest Çalışıyorsanız:

  • Vergi levhası fotokopisi
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Oda sicil kaydı fotokopisi
  • İmza sirküleri fotokopisi
  • Yıllık bilançosunu gösteren yazı

 

Aileniz, Sponsorunuz veya Siz Maaşlı Çalışıyorsanız:

  • İş yeri teyit mektubu İngilizce (İş yerinin antetli kağıdına yazdırılmış, çalışmaya başladığınız tarihi, pozisyonunuzu, brüt maaşınızı ve eğitiminiz süresince gerekli iznin verildiği belirtilmelidir.)
  • Son 3 – 6 aylık maaş bordolarınız (sonuncusunun İngilizce çevirisi olmalı)
  • Vergi levhası fotokopisi
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Oda sicil kaydı fotokopisi
  • İmza sirküleri fotokopisi
  • Yıllık bilançosunu gösteren yazı

 

Aileniz, Sponsorunuz veya Siz Emekliyseniz:

  • Emeklilik kimlik kartı fotokopisi yada SGK’dan alınan emekli olunduğunu gösteren yazı.
  • Emeklilik maaşının yattığı hesabın son 3 aylık hesap dökümü

 

İşyeri Sponsor Olacaksa:

  • İş yerinin antetli kâğıdına yazılmış sponsorluk yazısı
  • İmza sirküleri fotokopisi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Oda sicil kaydı fotokopisi
  • Yıllık bilançosunu gösteren yazı
16 Yaş Üstü - 6-11 Ay Arası
16 YAŞ ÜSTÜ UZUN DÖNEM İNGİLTERE ÖĞRENCİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR – 11 AYA KADAR
  1. En az 1 yıl geçerli pasaport: Pasaportunuz, İngiltere’ye giriş yapmayı düşündüğünüz tarihten itibaren en az 1 yıl geçerli olmalı, 10 yıldan eski olmamalı ve en az 2 boş sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuz yoksa bağlı bulunduğunuz ilçe emniyet müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekecektir.
  2. Eski Pasaportlarınız (Varsa)
  3. İki Adet Renkli Vesikalık Fotoğraf: Fotoğrafınız son 6 ay içinde çekilmiş, arka fon beyaz renk olmalıdır. Yüz ve her 2 kulak net bir şekilde görülmelidir. Renkli gözlük kullanılmamalıdır. Düşük kaliteli hızlı çekim fotoğraflar kabul edilmez. Fotoğraf üzerinde kalem, damga veya zımba olmamalıdır. Fotoğraf ölçüleri 45 mm x 35 mm olmalıdır.
  4. Vize Başvuru Formu
  5. Vize Başvuru Ücreti: Vize başvuru formu doldurulurken, online olarak, öğrencinin veya yakınının kredi kartı ile ödenir.
  6. Öğrenci Okul Kabul Belgesi: İngiltere’de kayıt olduğunuz okulun, kaydınızı aldığına dair onaylayıp gönderdiği belgedir.
  7. Niyet Mektubu: Kısaca kendinizi anlatan, bu eğitime gitme nedeninizi belirten dilekçedir.
  8. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Herhangi bir nüfus müdürlüğünden temin edebilirsiniz.
  9. Diploma veya Öğrenci Belgesi  (İngilizce)
  10. Eğitim Sertifika ve Belgeleri (İngilizce) (Varsa):
    1. Daha önce Türkiye’de veya yurt dışında yabancı dil kursuna katıldıysanız kurs katılım sertifikası.
    2. Lisede veya üniversitede hazırlık sınıfı okuduysanız hazırlık okuduğunuza dair okul yetkilisince onaylanmış yazı.
    3. Aldığınız veya almakta olduğunuz sertifika programları, meslek eğitim programları vb belgeler.
    4. Eğitim aldığınız veya almakta olduğunuz öğretmenlerinizden en az bir tane referans yazısı.
  11. Sponsorluk Yazısı: Eğitim masrafları öğrencinin ailesi yada başka bir sponsor tarafından karşılanacak ise, sponsor olacak kişinin tüm masrafları karşılayacağına dair yazdığı ve imzaladığı yazı. (İngilizce)
  12. Finansal Evraklar:
  13. Bankada öğrenci veya velisinin adına açılmış hesap olmalı Konsolosluk yetkilileri hesaplamayı  ‘Okul ücreti + Londra için minimum aylık 1020 GBP, Londra dışı için aylık 820 GBP yaşam masrafı’ dikkate almaktadırlar.
  14. Banka Referans Mektubu: Hesabınız bulunan bankadan alınmış son bakiyeleri gösteren İngilizce olarak yazılmış resmi yazıların orijinalleri (Bankanın
    antetli kağıdında, şube yetkilisi tarafından yazılmış olması gerekmektedir.)
  15. Banka Hesap Dökümü: Son 6 aylık banka işlemlerini gösteren hesap dökümü ya da banka hesap cüzdan fotokopisi.
  16. Tapular, araç ruhsatları vb mali durumu destekleyici belgeler.
Aileniz, Sponsorunuz veya Siz Serbest Çalışıyorsanız:
• Vergi levhası fotokopisi
• Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
• Oda sicil kaydı fotokopisi
• İmza sirküleri fotokopisi
• Yıllık bilançosunu gösteren yazı
Aileniz, Sponsorunuz veya Siz Maaşlı Çalışıyorsanız:
• İş yeri teyit mektubu İngilizce(İş yerinin antetli kağıdına yazdırılmış, çalışmaya başladığınız tarihi, pozisyonunuzu, brüt maaşınızı ve eğitiminiz süresince gerekli iznin verildiği belirtilmelidir.)
• Son 3 – 4 aylık maaş bordolarınız (sonuncusunun İngilizce çevirisi)
• Vergi levhası fotokopisi
• Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
• Oda sicil kaydı fotokopisi
• İmza sirküleri fotokopisi
• Yıllık bilançosunu gösteren yazı
Aileniz, Sponsorunuz veya Siz Emekliyseniz:
• Emeklilik kimlik kartı fotokopisi yada SGK’ dan alınan emekli olunduğunu gösteren yazı.
• Emeklilik maaşının yattığı hesabın son 3 aylık hesap dökümü
İşyeri Sponsor Olacaksa:
• İş yerinin antetli kâğıdına yazılmış sponsorluk yazısı
• İmza sirküleri fotokopisi
• Vergi levhası fotokopisi
• Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
• Oda sicil kaydı fotokopisi
• Yıllık bilançosunu gösteren yazı
16 Yaş Altı - 6 Ay Altı
16 YAŞ ALTI KISA DÖNEM İNGİLTERE ÖĞRENCİ VİZE EVRAK LİSTESİ – 6 AYA KADAR
  1. En az 1 Yıl Geçerli Pasaport: Pasaportunuz, İngiltere’ye giriş yapmayı düşündüğünüz tarihten itibaren en az 1 yıl geçerli olmalı, 10 yıldan eski olmamalı ve en az 2 boş sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuz yoksa bağlı bulunduğunuz ilçe emniyet müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekecektir.
  2. Eski Pasaportlarınız (Varsa)
  3. İki Adet Renkli Vesikalık Fotoğraf: Fotoğrafınız son 6 ay içinde çekilmiş, arka fon beyaz renk olmalıdır. Yüz ve her 2 kulak net bir şekilde görülmelidir. Renkli gözlük kullanılmamalıdır. Düşük kaliteli hızlı çekim fotoğraflar kabul edilmez. Fotoğraf üzerinde kalem, damga veya zımba olmamalıdır. Fotoğraf ölçüleri 45 mm x 35 mm olmalıdır.
  4. Vize Başvuru Ücreti: Vize başvuru formu doldurulurken, online olarak, öğrencinin veya yakınının kredi kartı ile ödenir.
  5. Vize Başvuru Formu:
  6. Sigorta Poliçesi: En az 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası.
  7. Muvafakatname: Velileri olmadan İngiltere’ye seyahat edecek 18 yaşın altındaki çocuklar için, velilerinin seyahat etmelerine izin verdiklerini onaylayan noter tasdikli muvafakatnamenin aslı (2 adet), fotokopisi ve İngilizce çevirisi (çevirinin Noter tasdikli olması gerekmemektedir) sunulmalıdır. Muvafakatname öğrencilerin yalnız seyahat edebileceğini belirtir nitelikte olmalıdır.
  8. Okul Kabul Belgesi: İngiltere’de kayıt olduğunuz okulun, kaydınızı aldığına dair onaylayıp gönderdiği belgedir.
  9. Konaklama Detayları:
  10. Uçak Rezervasyon Bilgileri
  11. Havaalanı Transfer Bilgisi:
  12. Öğrenci Belgesi: (İngilizce)
  13. Aile Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  14. Sponsorluk Yazısı: Eğitim masrafları öğrencinin ailesi yada başka bir sponsor tarafından karşılanacak ise, sponsor olacak kişinin tüm masrafları karşılayacağına dair yazdığı ve imzaladığı yazı. (İngilizce)
  15. Finansal Evraklar: Bankada öğrenci veya velisinin adına açılmış hesap olmalı Konsolosluk yetkilileri hesaplamayı  ‘Okul ücreti + Londra için minimum aylık 1020 GBP, Londra dışı için aylık 820 GBP yaşam masrafı’ dikkate almaktadırlar. (Hesap bakiyesinin 3 aylık başvurularda minimum 20.000 TL ve üzeri, 6 aylık başvurularda 35.000 TL ve üzeri, 9 aylık başvurularda da 50.000 TL ve üzeri olması tavsiye olunur. Bu ücret tercih edilen okulun fiyatına göre değişebilir, vize danışmanınızdan muhakkak toplam rakamı teyit ediniz, çünkü bu rakamın kaynağı belli olmalı ve de kalınacak süreye göre tüm giderleri karşılayıcı olmalıdır.)
    1. Banka Referans Mektubu: Hesabınız bulunan bankadan alınmış son bakiyeleri gösteren İngilizce olarak yazılmış resmi yazıların orijinalleri (Bankanın
      antetli kağıdında, şube yetkilisi tarafından yazılmış olması gerekmektedir.)
    2. Banka Hesap Dökümü: Son 6 aylık banka işlemlerini gösteren hesap dökümü ya da banka hesap cüzdanı.

 

Aileniz, Sponsorunuz veya Siz Serbest Çalışıyorsanız:

• Vergi levhası fotokopisi
• Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
• Oda sicil kaydı fotokopisi
• İmza sirküleri fotokopisi
• Yıllık bilançosunu gösteren yazı
Aileniz, Sponsorunuz veya Siz Maaşlı Çalışıyorsanız:
• İş yeri teyit mektubu İngilizce (İş yerinin antetli kağıdına yazdırılmış, çalışmaya başladığınız tarihi, pozisyonunuzu, brüt maaşınızı ve eğitiminiz süresince gerekli iznin verildiği belirtilmelidir.)
• Son 3 – 4 aylık maaş bordolarınız (sonuncusu İngilizce olmalı)
• Vergi levhası fotokopisi
• Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
• Oda sicil kaydı fotokopisi
• İmza sirküleri fotokopisi
• Yıllık bilançosunu gösteren yazı
Aileniz, Sponsorunuz veya Siz Emekliyseniz:
• Emeklilik kimlik kartı fotokopisi yada SGK’ dan alınan emekli olunduğunu gösteren yazı.
• Emeklilik maaşının yattığı hesabın son 3 aylık hesap dökümü
İşyeri Sponsor Olacaksa:
• İş yerinin antetli kâğıdına yazılmış sponsorluk yazısı
• İmza sirküleri fotokopisi
• Vergi levhası fotokopisi
• Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
• Oda sicil kaydı fotokopisi
• Yıllık bilançosunu gösteren yazı
TIER 4 Genel Öğrenci
İNGİLTERE ÖĞRENCİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR TIER 4 – GENERAL STUDENT VISA
  1. Pasaport: Pasaportunuzun, geçerlilik süresi verilecek muhtemel vize bitim tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalı, 10 yıldan eski olmamalı ve en az 2 boş sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuz yoksa bağlı bulunduğunuz ilçe emniyet müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekecektir.
  2. Eski Pasaportlarınız (Varsa)
  3. İki Adet Renkli Vesikalık Fotoğraf: Fotoğrafınız son 6 ay içinde çekilmiş, arka fon beyaz renk olmalıdır. Yüz ve her 2 kulak net bir şekilde görülmelidir. Renkli gözlük kullanılmamalıdır. Düşük kaliteli hızlı çekim fotoğraflar kabul edilmez. Fotoğraf üzerinde kalem, damga veya zımba olmamalıdır. Fotoğraf ölçüleri 45 mm x 35 mm olmalıdır.
  4. Vize Başvuru Formları (VAF 9, Appendix 8):
  5. Vize Başvuru Ücreti: Vize başvuru formu doldurulurken, online olarak, öğrencinin veya yakınının kredi kartı ile ödenir.
  6. CAS (Certificate of Acceptance for Studies):  İngiltere’de kayıt olduğunuz okulun, kaydınızı aldığına dair onaylayıp gönderdiği belgedir.
  7. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (İngilizce)
  8. Diploma (İngilizce)
  9. Transcript (İngilizce)
  10. IELTS Sınavı Sonuç Belgesi: Dil kursları için tüm bölümlerden en az 4.0, yüksek öğrenim için tüm bölümlerden en az 5.5 skorunu elde etmeniz gerekmektedir.
  11. Sponsorluk Yazısı (İngilizce): Eğitim masrafları öğrencinin ailesi yada başka bir sponsor tarafından karşılanacak ise, sponsor olacak kişinin tüm masrafları karşılayacağına dair yazdığı ve imzaladığı yazı.
  12. Finansal Evraklar: Bankada öğrenci veya velisinin adına açılmış hesap olmalıdır. Konsolosluk yetkilileri hesaplamayı  ‘Okul ücreti + Londra için minimum aylık 1020 GBP, Londra dışı için aylık 820 GBP yaşam masrafı’ dikkate almaktadırlar. Bu miktar hesabınızda en az 28 gün beklemek durumundadır.
    1. Banka Referans Mektubu: Hesabınız bulunan bankadan alınmış son bakiyeleri ve paranızın 28 gündür hesabınızda bulunduğunu gösteren, İngilizce olarak  yazılmış resmi yazıların orijinalleri (Bankanın antetli kağıdında, şube yetkilisi arafından yazılmış olması gerekmektedir. Ayrıca imzalayan kişinin imza sirküleri de eklenmelidir.)
    2. Banka Hesap Dökümü: Paranızın hesabınızda en az 28 gün beklediğini gösterir nitelikte olmalıdır.
Not: Yukarıda belirtilen belgelere ek olarak CAS’inizde belirtilen bütün belgeleri konsolosluğa sunmanız gereklidir. Ayrıca konsolosluk tarafından başka ek belgeler de istenebilir.

KANADA ÖĞRENCİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
1. Pasaport ve Fotokopisi: Pasaportunuzun, geçerlilik süresi verilecek muhtemel vize bitim tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalı, 10 yıldan eski olmamalı ve en az 2 boş sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuz yoksa bağlı bulunduğunuz ilçe emniyet müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekecektir.
2. Eski Pasaportlarınız (Varsa)
3. İki Adet Renkli Vesikalık Fotoğraf: Fotoğrafınız 35 mm x 45 mm boyutunda olmalıdır. Son 6 ay içinde çekilmiş, arka fon beyaz renk olmalıdır. Yüz ve her 2 kulak net bir şekilde görülmelidir. Renkli gözlük kullanılmamalıdır. Düşük kaliteli hızlı çekim fotoğraflar kabul edilmez. Fotoğraf üzerinde kalem, damga veya zımba olmamalıdır.
4. Okul Kabul Belgesi: Kanada’da kayıt olduğunuz okulun, kaydınızı onayladığına dair gönderdiği belgedir. Aşağıdaki detayları içermelidir.
5. Kurs ücreti ve ödenmişse makbuzu
6. Kalacağınız yerin detayları ve ücreti
7. Haftada kaç saat ders göreceğiniz
8. Kursun başlama ve bitiş tarihleri
9. Niyet Mektubu (İngilizce): Kanada’da yapacağınız eğitimin ileriye dönük planlarınıza ne ölçüde faydalı olacağını kısaca anlatan İngilizce yazılmış dilekçe. Aşağıdaki detayları içermelidir.
Kabul edildiğiniz okulda ve programda öğrenim görmek üzere niçin Kanada’ya gitmek istiyorsunuz;
Genel öğrenim ve kariyer hedefleriniz ve Kanada’daki öğrenim sizin bunları başarmanıza nasıl katkıda bulunacak;
Bilinmesini istediğiniz ilave faktörler (aile, mali, deneyim vs).
10. Vize Başvuru Formları (http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/student.asp?countrySelect=TR#applications)
11. VFS Onay Formu (http://www.vfsglobal.ca/canada/Turkey/turkish/pdf/vfs_consent_form.pdf)
12. Vize Başvuru Ücreti (http://www.cic.gc.ca/english/information/fees/result.asp?countrySelect=TR&lob=sp)
13. Vize ücretinin herhangi bir Garanti Bankasi Şubesinden, Çankaya/Ankara şubesi nezdinde bulunan 181 – 9091287 CAD (IBAN: TR35 0006 2000 1810 0009 0912 87) numaralı hesaba yatırdığınıza dair banka dekontunun aslı başvuru dosyasına eklenmelidir. Başvurular, gerekli ücret Büyükelçilik hesabına tam olarak yatmadığı sürece işleme alınmamaktadır. Başvuru geri çekildiği taktirde veya vize talebi red olduğunda geri ödeme kesinlikle yapılmamaktadır. Ayrıca Vize ücreti ödemeleri Kanada Doları cinsinden yapılmalıdır ve VFS Global hizmet ücretinden hariçtir. Aşağıda ücretlere ek olarak 32,20 CAD (70,80 TL) VFS hizmet ücreti alınmaktadır. (http://www.vfsglobal.ca/Canada/Turkey/Service_and_Service_Charge.html)
Öğrenci Vizesi: 150 CAD
Eğer bankanız ücret tutarını Elçiliğin Garanti Bankası hesabına elektronik transfer yoluyla gönderiyorsa, gönderilen tutarda banka havale ücretleri nedeniyle kesinti yapılmadığından emin olunuz. İşlem ücreti eksiksiz olarak Elçiliğimiz hesabına yatırılıncaya kadar, başvurunuz işleme alınmayacaktır.
14. Diploma veya Öğrenci Belgesi (İngilizce): Mezun durumda iseniz geçici mezuniyet belgesi veya diploma, öğrenci iseniz son bir kaç hafta içinde öğrenim görmekte olduğunuz eğitim kurumundan alınmış öğrenci belgesi.
15. Eğitim Sertifika ve Belgeleri (İngilizce) (Varsa):
Daha önce Türkiye’de veya yurtdışında yabancı dil kursuna gittiyseniz devam sertifikası veya eğitim aldığınızı gösteren bir yazı. (varsa)
Lisede veya üniversitede hazırlık okuduysanız hazırlık okuduğunuza dair okul yetkilince onaylanmış yazı. (varsa)
Aldığınız veya almakta olduğunuz sertifika programları, meslek eğitim programları vb belgeler. (varsa)
16. Kimlik fotokopisi
17. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
18. Savcılıktan Arşivli Sabıka Kaydı
19. Sağlık Raporu: Sağlık ocağı ya da herhangi bir hastahaneden alınabilir.
20. Muvaffakatname (İngilizce): Velileri olmadan seyahat edecek 18 yaşın altındaki çocuklar için, velilerinin seyahat etmelerine izin verdiklerini onaylayan noter tasdikli muvafakatnamenin aslı ve İngilizce çevirisi sunulmalıdır.
21. Sponsorluk Yazısı (İngilizce): Eğitim masrafları öğrencinin ailesi yada başka bir sponsor tarafından karşılanacak ise, sponsor olacak kişinin tüm masrafları karşılayacağına dair yazdığı ve imzaladığı yazı. (İngilizce)
22. Mali Durum Belgeleri: Aşağıda açıklanan belgelerle, yurtdışında bir işte çalışmadan, tamamen sponsorunuzun, ailenizin veya kendi imkanlarınızla eğitim alacak düzeyde maddi olanaklara sahip olduğunuzu ispatlamalısınız. Öğrencinin yurtdışındaki eğitim masraflarını ve yaşam giderlerini karşılayabileceğini gösteren bir banka hesabı sunması beklenmektedir.
Banka Referans Mektubu: Hesabınız bulunan bankadan alınmış son bakiyeleri gösteren İngilizce olarak yazılmış resmi yazıların orijinalleri (Bankanın
antetli kağıdında, şube yetkilisi tarafından yazılmış olması gerekmektedir.)
Banka Hesap Dökümü: Son 6 aylık banka işlemlerini gösteren hesap dökümü ya da banka hesap cüzdan fotokopisi (vize randevusuna gitmeden önce son 10 gün içindeki güncel hareketin görünmesi gereklidir)
Tapular, araç ruhsatları vb. mali durumu destekleyici belgeler.

 

Aileniz, Sponsorunuz veya Siz Emekliyseniz:
• Emeklilik kimlik kartı fotokopisi yada SGK’ dan alınan emekli olunduğunu gösteren yazı.
• Emeklilik maaşının yattığı hesabın son 3 aylık hesap dökümü
Aileniz, Sponsorunuz veya Siz Serbest Çalışıyorsanız:
• Vergi levhası fotokopisi
• Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
• Oda sicil kaydı fotokopisi
• İmza sirküleri fotokopisi
• Yıllık bilançosunu gösteren yazı

 

Aileniz, Sponsorunuz veya Siz Maaşlı Çalışıyorsanız:
• İş yeri teyit mektubu (İş yerinin antetli kağıdına yazdırılmış, çalışmaya başladığınız tarihi, pozisyonunuzu, brüt maaşınızı ve eğitiminiz süresince gerekli iznin verildiği belirtilmelidir.)
• Son 3 – 6 aylık maaş bordolarınız
• Vergi levhası fotokopisi
• Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
• Oda sicil kaydı fotokopisi
• İmza sirküleri fotokopisi
• Yıllık bilançosunu gösteren yazı

 

İşyeri Sponsor Olacaksa:
• İş yerinin antetli kâğıdına yazılmış sponsorluk yazısı
• İmza sirküleri fotokopisi
• Vergi levhası fotokopisi
• Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
• Oda sicil kaydı fotokopisi
• Yıllık bilançosunu gösteren yazı

 

KANADA VİZESİ İLE İLGİLİ NOTLAR
– Kanada Hükümeti, tüm “geçici konaklama vizesi başvuruları”nın (ziyaretçi,öğrenci ve çalışma izni vize başvuruları), ve ayrıca Türkiye ve İran’da bulunan “Kanada’da daimi oturum hakkı sahibi olan kişilerin”, “seyahat belgesi başvuruları”nın alınması için Haziran 2013’den itibaren VFS Global Kanada Vize Başvuru Merkezlerini yetkilendirmiştir.
– Gerektiği gibi doldurulmuş ve imzalanmış VFS Onay Formunu, başvurunuz ile birlikte iletmeniz zorunludur.
– Başvuru sahipleri şahsen ya da aşağıdaki adreslere posta yolu ile başvuru yapabilirler.
– Ankara için; Kavaklıdere Mahallesi Atatürk Bulvarı no : 154 Çankaya / Ankara
– İstanbul için; Cumhuriyet Caddesi Kök Apt. No:193 Şişli / Istanbul
– Posta yoluyla başvuru yapan başvuru sahipleri CVAC (Kanada Vize Başvuru Merkezi) servis ücreti ödemesi ve/veya ek servis ücreti ödemeleri ayrıca evrakların da kargo ile iadesi için VFS Global Garanti bankası hesabına yapılabilir.

Güncellenen vize bilgileri hazırlanmaktadır…

Schengen Vizeleri

Malta
Vize ücreti: € 60
Başvuru şekli: Elle form doldurulup bizzat konsoloslukta başvuru yapılmaktadır.
Kontrol listesi (Gerekli evraklar)

Almanya

Almanya’da öğrenci vize başvuruları süre bazında ikiye ayrılmaktadır; 90 günden kısa eğitim vizeleri, 90 günden uzun eğitim süreleri için de ulusal vize.

90 günden kısa süreli öğrenci vizesi

Genel bilgiler

90 günden uzun öğrenci vizeleri

Fransa
Güncellenen vize bilgileri hazırlanmaktadır…
İspanya
Güncellenen vize bilgileri hazırlanmaktadır…

 

TÜRKABROAD ile yurt dışında eğitime katılan öğrencilerimizin tüm vize işlemleri ücretsiz olarak yapılmaktadır.

 

Tüm vize başvuruları hakkında merak ettikleriniz için bize ulaşınız…
[xyz-cfm-form id=1]

Konu Hakkındaki Yorumlar

yorum

Related posts

Leave a Comment